Zo ga je aan de slag met afvallen!

Zo ga je aan de slag met afvallen!

BLOG | 17 september 2020

Je niet goed voelen over je lichaam is een van de vervelendste dingen die er is. Er komen onzekerheden naar boven en je twijfelt over jezelf. Daarom heb jij besloten aan de slag te gaan met een nieuwe jij! Je hebt je doelen duidelijk voor ogen en zit bomvol motivatie. Ook voel je dat je er mentaal klaar voor bent. Maar nu is het alleen nog zaak die ene belangrijke eerste stap te zetten. Wat moet je nu concreet gaan doen? Wanneer je door het bos de bomen niet meer ziet, is het prettig als je daar wat coaching bij kunt krijgen.

afvallen

Opstartproblemen

Hoe gemotiveerd en voorbereid je ook bent, starten met afvallen is en blijft lastig. Vaak wordt je overspoeld door ontzettend veel verschillende informatie. Er zijn talloze opties op het gebied van beweging en dieetplannen. Voor ieder lichaams- en dieettype zijn er tips en adviezen te bedenken. Tegelijkertijd weet je dat het beste wat jij kunt doen is luisteren naar je eigen lichaam. Er zijn verschillende concrete tips die je verder zouden kunnen helpen als jij er klaar voor bent te starten met fitter worden!

Tips voor een fitter lichaam

Natuurlijk is een goede voorbereiding en zelfkennis belangrijk voordat je begint met sporten. Vanuit dat uitgangspunt weet je wat je kunt verwachten en kom je beter beslagen ten ijs. Maar daarnaast kunnen de volgende tips je ook helpen:

  • Plannen. Door je sportmomenten op vaste tijden in te plannen, hoef je niet te twijfelen over wanneer je gaat. Twijfelen geeft ruimte voor uitstellen, en van uitstel komt afstel!
  • Zorg goed voor je lichaam. Natuurlijk is beweging een belangrijk aspect van goede zorgen voor je lichaam. Maar juist als je sport, is het belangrijk dat je voorzichtig met je lichaam omspringt. Stretch en warm je spieren op voordat je gaat sporten, drink voldoende en neem eiwitten tot je om je spieren te helpen herstellen.
  • Kies voor een coach. Als jij jezelf goed kent en weet dat jouw valkuil is dat je snel afzegt, kan een coach een stok achter de deur zijn. Maar zeker als je nog veel vragen omtrent sporten en afvallen hebt, is ondersteuning van een coach erg welkom.

Vallen en opstaan

Als coach en ervaringsdeskundige weet ik dat afvallen geen klus is die zo geklaard is. Er komt voor bijna iedereen wel een moment dat je een terugval hebt of je motivatie wegzakt. Of je weet niet welke oefeningen jij nu het beste kan inzetten voor jouw doel. Terugvallen of stagneren in je traject is helemaal niet erg. Het gaat erom hoe je dit oplost. Als coach kan ik jou met deze momenten helpen. Ik ga met je in gesprek en we bespreken wat er is gebeurd en hoe we weer verder gaan. Misschien is het tijd voor een nieuwe uitdaging? Of heb je behoefte aan verandering in je voedingspatroon? Samen komen we er weer uit. Daarna gaan we weer fris aan de slag met de reis naar jouw gewenste doel.

Juiste hulp

Bij Fit with M werken we met een combinatie tussen mindset, voeding en beweging, zodat ik jou optimaal kan begeleiden. Door deze pijlers in balans te brengen, word jij mentaal en fysiek weer fit. Ik ga met jou in gesprek om jouw behoeftes duidelijk te krijgen. Daarna maak ik een plan geheel afgestemd op deze behoeftes. Wil jij mentaal en lichamelijk weer fit worden? Neem gerust contact op! Samen zorgen we ervoor dat jij weer lekker in je vel komt te zitten.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een gezonder leven: vallen en opstaan

We weten allemaal hoe we moeten eten en sporten, en toch gaat het heel vaak mis.

Lees verder

De invloed van emoties en belemmeringen bij afvallen!

Wist je dat emoties en belemmeringen invloed hebben bij afvallen? Coaching helpt jou hierbij!

Lees verder

Effectief afslanken? Hulp vragen is de eerste stap

Moeite met hulp vragen? Voor afslanken is dit essentieel. Gelukkig bestaat er coaching!

Lees verder

Een slank lichaam begint met doelen stellen

Bezig met afvallen? Stel duidelijke doelen! Een coach helpt je hier graag bij.

Lees verder

Sterke mindset? Fit lichaam!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

Houd bewegen spannend met deze tips

Sporten saai en de motivatie ver te zoeken? Op deze manier houd jij wél vol! Lees snel meer.

Lees verder

‘Ik durf nu te zeggen dat ik mijn doelen écht ga behalen.’

‘Vrij snel kwam ik erachter dat ikzelf de obstakel was.’ Lees hier het verhaal van Enyo!

Lees verder

‘Eindelijk was ik van mijn diabetes af’

Stress heeft veel invloed op je lichaam. Sommigen vallen af, maar bij de anderen komen de kilootjes er juist bij. Lees hier het verhaal van Nella!

Lees verder

‘Fit with M hielp mij afvallen en beter voelen over mijzelf en mijn lichaam.’

‘Ik werd mij meer bewust van mijn gewicht en dat voelde niet fijn.’ Lees hier het verhaal van Nancy hoe Fit with M haar heeft geholpen!

Lees verder

Ervaringen

‘Ik ben altijd heel slank geweest, maar drie zwangerschappen doen wel wat met je lichaam. De effectiviteit van mijn traject bij FitwithM komt doordat Marielfa naar het totaalplaatje kijkt.’

- Denise Fernand

Al geruime tijd wilde ik gezonder eten en gewicht verliezen, en niet diëten. Ik zag de advertentie van FitwithM en ik heb mijn hulpvraag gestuurd.

- Sherryl Bottse

Een te hoge bloeddruk en overgewicht kunnen ervoor zorgen dat diabetes ontstaat. Nella werd hier helaas ook mee geconfronteerd.

- Nella Chaar

The FitWithM-app

A platform for support and guidance to
become mentally and physically fit.

FitwithM
Price: Free
‎FitwithM
Price: Free