‘Ze kijkt echt naar het volledige plaatje’

‘Ze kijkt echt naar het volledige plaatje’

BLOG | 4 mei 2022

Denise (43) heeft vier jonge kinderen. Na drie zwangerschappen en de stress van een zieke zoon herkende ze haar lichaam niet terug. Maar met behulp van het programma FitwithM, dat zich richt op beweging, voeding én mindset, heeft Denise de knop weten om te zetten.

Veel aangekomen

‘Ik ben altijd heel slank geweest, maar drie zwangerschappen doen wel wat met je lichaam. Bovendien was mijn zoon destijds langdurig ziek. Hij is inmiddels weer beter, maar ik ben toen in drie jaar tijd echt veel aangekomen, door stress en alles wat er speelde. Er moest echt wat veranderen. Ik nam wel een sportschoolabonnement, maar vond het lastig om mezelf te motiveren. Bovendien gingen toen de sportscholen dicht door de pandemie. Dit maakte het nog lastiger om de knop om te zetten.’

Een goede buur

‘Ik wist dat mijn buurvrouw coach was, en het programma FitwithM aanbood waarmee je blijvend afvalt en mentaal en lichamelijk fit wordt. Ik trok bij haar aan de bel, en kon direct met het traject beginnen. Vaak sportten we ’s ochtends online. De focus lag hierbij op krachttraining. Het was ideaal dat dit online kon. Niet alleen vanwege corona, maar ook omdat ik drie kinderen rond had rennen thuis. De drempel om te gaan sporten was zo een stuk lager.’

Twee in één

‘Vaak gingen we ’s middags samen wandelen. Dat was fijn, zeker tijdens de coronaperiode, omdat ik er zo even uit was. Bovendien waren dit twee vliegen in één klap. Ik kreeg mijn beweging, en tegelijkertijd waren dit coachingsgesprekken waarin we voornamelijk focusten op mijn mindset tijdens het traject.’

Opnieuw zwanger

‘Het traject ging heel goed. Iedere week viel ik een halve kilo tot één kilo af, en ik zat weer goed in mijn vel. En toen werd ik zwanger van de vierde. Dat betekende dat we het één en ander moesten veranderen in mijn traject. Vóór de zwangerschap was mijn doel om af te vallen door middel van krachttraining, maar tijdens de zwangerschap was het doel om gewoon fit te blijven. Ik bleef wel sporten, maar deed andere oefeningen, zoals yoga en ademhalingsoefeningen. Pas na zes of zeven maanden zetten we het traject op pauze.’

Weer begonnen

‘Ik ben tijdens mijn zwangerschap maar een paar kilo aangekomen. Ongeveer twee maanden na de bevalling ben ik weer begonnen met sporten bij Marielfa. In het begin gingen we twee keer in de week wandelen. Pas daarna zijn we weer begonnen met krachttraining. De zwangerschapskilo’s waren er in no-time weer af!’

Stok achter de deur

‘Ik heb mijn doel nog niet bereikt. Er mogen zeker nog wel een paar kilo’s af. Maar ik weet zeker dat dit goed gaat komen. Wat FitwithM anders maakt dan een gewone sportschool is de goede begeleiding. Je sport echt één-op-één. Dit is niet alleen een goede stok achter de deur, maar je weet ook dat er altijd iemand is die met je meedenkt. Je staat er niet alleen voor: je wil samen een doel behalen. Door Marielfa heb ik écht kunnen doorzetten, ook als het even tegenzat.’

Totaalplaatje

‘De effectiviteit van mijn traject bij FitwithM komt doordat Marielfa naar het totaalplaatje kijkt. Het draait niet alleen om beweging, maar ook om voeding en mindset. Ze geeft simpele tips en trucs voor een gezonder eetpatroon, zoals manieren om minder suiker binnen te krijgen. Dit zijn kleine veranderingen, maar ze maken een groot verschil.’

Mindset

‘Ook aan de mindset wordt gedacht. Marielfa biedt coachingsgesprekken aan, maar we hebben ook een groepsapp met andere vrouwen die een traject volgen bij FitwithM. We doen bijvoorbeeld wel eens challenges, en delen regelmatig foto’s van onze progressie. Het zien van je eigen resultaten en de resultaten van anderen: dat motiveert echt.’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een gezonder leven: vallen en opstaan

We weten allemaal hoe we moeten eten en sporten, en toch gaat het heel vaak mis.

Lees verder

De invloed van emoties en belemmeringen bij afvallen!

Wist je dat emoties en belemmeringen invloed hebben bij afvallen? Coaching helpt jou hierbij!

Lees verder

Effectief afslanken? Hulp vragen is de eerste stap

Moeite met hulp vragen? Voor afslanken is dit essentieel. Gelukkig bestaat er coaching!

Lees verder

Een slank lichaam begint met doelen stellen

Bezig met afvallen? Stel duidelijke doelen! Een coach helpt je hier graag bij.

Lees verder

Zo ga je aan de slag met afvallen!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

Sterke mindset? Fit lichaam!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

Houd bewegen spannend met deze tips

Sporten saai en de motivatie ver te zoeken? Op deze manier houd jij wél vol! Lees snel meer.

Lees verder

‘Ik durf nu te zeggen dat ik mijn doelen écht ga behalen.’

‘Vrij snel kwam ik erachter dat ikzelf de obstakel was.’ Lees hier het verhaal van Enyo!

Lees verder

‘Eindelijk was ik van mijn diabetes af’

Stress heeft veel invloed op je lichaam. Sommigen vallen af, maar bij de anderen komen de kilootjes er juist bij. Lees hier het verhaal van Nella!

Lees verder

Ervaringen

‘Ik ben altijd heel slank geweest, maar drie zwangerschappen doen wel wat met je lichaam. De effectiviteit van mijn traject bij FitwithM komt doordat Marielfa naar het totaalplaatje kijkt.’

- Denise Fernand

Al geruime tijd wilde ik gezonder eten en gewicht verliezen, en niet diëten. Ik zag de advertentie van FitwithM en ik heb mijn hulpvraag gestuurd.

- Sherryl Bottse

Een te hoge bloeddruk en overgewicht kunnen ervoor zorgen dat diabetes ontstaat. Nella werd hier helaas ook mee geconfronteerd.

- Nella Chaar

The FitWithM-app

A platform for support and guidance to
become mentally and physically fit.

FitwithM
Price: Free
‎FitwithM
Price: Free