Werken aan je mindset: zet jezelf op nummer 1!

Werken aan je mindset: zet jezelf op nummer 1!

BLOG | 5 december 2022

Een vriendin die je steun nodig heeft na een verbroken relatie. Je moeder die je hulp kan gebruiken met klusjes. Werk dat vraagt of je voor de zoveelste keer wilt overwerken. Zou jij op al deze kwesties ‘ja’ zeggen? Vergeet jezelf niet! In dit artikel bespreken we waarom het belangrijk is om jezelf soms op nummer één te zetten.

mindset

Gevoel van egoïsme

Anderen op nummer één zetten zit vaak in iemands aard. Het is een gewoonte wat lastig is om tegen in te gaan. Zodra je iemand afslaat die hulp nodig heeft en voor jezelf kiest, voelt dit egoïstisch. Je voelt wellicht ook de druk om wat anderen er van vinden of denken. Daardoor is de kans groot dat je jezelf aan de kant blijft schuiven. En daardoor creëer je te weinig aandacht voor jezelf.

Weinig aandacht voor jezelf

Te weinig aandacht voor jezelf hebben, brengt op langere termijn nadelen met zich mee. Dit ga je namelijk ook voelen in je hoofd. Je agenda raakt overvol van tijd aan anderen besteden. Je bent je steeds bewust van wat andere voelen en wat zij misschien nodig hebben. Het liefst ben je er voor de mensen om je heen, wat zij ook voelen. Hierdoor krijg je waardering. Maar er kan ook een verwachting bij komen kijken. ‘Kom je weer helpen?’ hoor je dan. Zelfs al is het eigenlijk te druk. Dat levert stress op. Van die stressreactie raken je reserves uitgeput en voel je je futloos. Op dat moment wordt de stress ook een lichamelijk probleem. Het kan tot pijnklachten leiden, of bijvoorbeeld een verminderde concentratie. Om al dit te vermijden, is persoonlijke tijd vrijmaken de sleutel.

Mindset

Het is niet de bedoeling om jezelf volledig te isoleren van al je vriendschappen of andere relaties. Je mag er nog steeds voor anderen zijn. Maar door jezelf genoeg aandacht te geven, wordt het ook makkelijker om ruimte te maken voor anderen. Deze ruimte verwezenlijken heeft alles te maken met je mindset. Werken naar een gebalanceerde mindset kan op verschillende manieren.

Moment voor jezelf

Zo is het belangrijk om een moment voor jezelf in te plannen. Doe dit bijvoorbeeld letterlijk in je agenda. Tussen al je afspraken door plan je op zijn minst een uurtje in voor jezelf. Hoe je dat uurtje invult, is aan jou de keus. Misschien een avondje voor de tv, misschien genieten van een beautybehandeling. Het kan zelfs al een uitgebreide maaltijd maken voor jezelf zijn. Als je het lastig vindt om invulling te vinden, staat Fit with M graag voor je klaar. Eigenaresse Marielfa heeft namelijk een app met allerlei handige tools voor je mindset.

Fit with M-app

De Fit with M-app is een leefstijlapp die een platform aanbiedt voor ondersteuning en begeleiding om mentaal en fysiek fit te worden. Voor het creëren van een sterkere mindset is er een speciaal programma ontwikkeld. Dit bestaat uit meditatiesessies, mindfulness en ontspannende audiotracks. Fijne manieren om het moment voor jezelf mee in te vullen. Bovendien ontspan je en heft het eventuele mentale blokkades op. Begin vandaag nog met het zorgen voor jezelf!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een gezonder leven: vallen en opstaan

We weten allemaal hoe we moeten eten en sporten, en toch gaat het heel vaak mis.

Lees verder

De invloed van emoties en belemmeringen bij afvallen!

Wist je dat emoties en belemmeringen invloed hebben bij afvallen? Coaching helpt jou hierbij!

Lees verder

Effectief afslanken? Hulp vragen is de eerste stap

Moeite met hulp vragen? Voor afslanken is dit essentieel. Gelukkig bestaat er coaching!

Lees verder

Een slank lichaam begint met doelen stellen

Bezig met afvallen? Stel duidelijke doelen! Een coach helpt je hier graag bij.

Lees verder

Zo ga je aan de slag met afvallen!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

Sterke mindset? Fit lichaam!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

Houd bewegen spannend met deze tips

Sporten saai en de motivatie ver te zoeken? Op deze manier houd jij wél vol! Lees snel meer.

Lees verder

‘Ik durf nu te zeggen dat ik mijn doelen écht ga behalen.’

‘Vrij snel kwam ik erachter dat ikzelf de obstakel was.’ Lees hier het verhaal van Enyo!

Lees verder

‘Eindelijk was ik van mijn diabetes af’

Stress heeft veel invloed op je lichaam. Sommigen vallen af, maar bij de anderen komen de kilootjes er juist bij. Lees hier het verhaal van Nella!

Lees verder

Ervaringen

‘Ik ben altijd heel slank geweest, maar drie zwangerschappen doen wel wat met je lichaam. De effectiviteit van mijn traject bij FitwithM komt doordat Marielfa naar het totaalplaatje kijkt.’

- Denise Fernand

Al geruime tijd wilde ik gezonder eten en gewicht verliezen, en niet diëten. Ik zag de advertentie van FitwithM en ik heb mijn hulpvraag gestuurd.

- Sherryl Bottse

Een te hoge bloeddruk en overgewicht kunnen ervoor zorgen dat diabetes ontstaat. Nella werd hier helaas ook mee geconfronteerd.

- Nella Chaar

The FitWithM-app

A platform for support and guidance to
become mentally and physically fit.

FitwithM
Price: Free
‎FitwithM
Price: Free