Je ademhaling: een verademing bij vetverlies!

Je ademhaling: een verademing bij vetverlies!

BLOG | 5 oktober 2022

Afvallen blijft een strijd. Een strijd waar vele mogelijkheden voor zijn. Allerlei diëten, sportschema’s, tips en tricks en soorten beweging. Maar soms vormen deze mogelijkheden zich ook tot één grote warboel in je hoofd. Waar moet je nou voor kiezen? Ga daarom eens terug naar de eenvoud: adem halen. Dit lichaamsproces speelt namelijk een grote rol bij vetverlies.

ademhaling

Verkeerde ademhaling

Op een dag ademen we in en uit, zonder dat we er bewust over na denken. Maar het is juist waardevol om er wél eens kritisch op te letten. Het is namelijk goed mogelijk dat je verkeerd ademt. Het gevolg? Het kost je lichaam meer energie en er komt ook minder lucht binnen. Hierdoor raakt je stofwisseling verstoord en zijn die laatste kilo’s nog hardnekkiger.

Effect van stress

Een verkeerde ademhaling kan een soort gewenning van je zijn. Maar meestal is er een emotie die hiervoor zorgt: stress. Je lichaam komt hierbij in de overlevingsstand. Dit betekent onder andere een gespannen buik en een hoge ademhaling. Hierdoor is je stofwisseling weer de dupe. Voor een examen of andere activiteit waar alertheid voor nodig is, is stress nuttig. Het zet namelijk bepaalde processen op de achtergrond, zoals je spijsvertering, en focust zich op concentratie. Maar langdurige stress dwarsboomt je vetverlies.

Hongergevoel

Daarnaast zorgt stress ervoor dat je sneller grijpt naar lekkernijen. Dit noemen we ook wel ‘emotie-eten’. Je zenuwstelsel is verantwoordelijk voor deze ongewenste emotie. Het klinkt wellicht vreemd, maar door gecontroleerd adem te halen, wordt een stuk chocolade minder aantrekkelijk. Dit komt doordat goed ademen voor een goed hartritme zorgt. Hierdoor raken je zenuwstelsel en brein weer in balans, waardoor je emoties worden gestild en zo ook de drang naar lekkers.

Ademhalingstechniek

Ademhaling is dus niet overbodig om op te letten. Maar hoe doe je het eigenlijk op de juiste manier? Er is één simpele techniek die altijd zijn vruchten afwerpt. Dit is de middenrifademhaling, ook wel buikademhaling genoemd. Wanneer je je middenrif bewust bij je ademhaling betrekt, vergroot je je longcapaciteit. Probeer het eens uit door je handen op je borst en buik te leggen. Adem langzaam in en uit door je neus. Zorg dat je voelt hoe je buik uitzet en je borst stil blijft. Door jezelf deze ademhaling aan te leren, wordt het afvallen een stukje makkelijker.

Hulp bij gezonde levensstijl

Juist ademen speelt een grote rol bij vetverlies. Maar zelfs wanneer je gecontroleerd ademhaalt, betekent dit niet dat er verder niks gedaan hoeft te worden. Er is een combinatie nodig van mindset, beweging en voeding. De drie pijlers waar de FitwithM-app zich op focust. Deze app biedt je ondersteuning en begeleiding om mentaal en fysiek fit te worden en blijven. Begin bij ademhaling, eindig met een lichaam waar jij blij van wordt!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een gezonder leven: vallen en opstaan

We weten allemaal hoe we moeten eten en sporten, en toch gaat het heel vaak mis.

Lees verder

De invloed van emoties en belemmeringen bij afvallen!

Wist je dat emoties en belemmeringen invloed hebben bij afvallen? Coaching helpt jou hierbij!

Lees verder

Effectief afslanken? Hulp vragen is de eerste stap

Moeite met hulp vragen? Voor afslanken is dit essentieel. Gelukkig bestaat er coaching!

Lees verder

Een slank lichaam begint met doelen stellen

Bezig met afvallen? Stel duidelijke doelen! Een coach helpt je hier graag bij.

Lees verder

Zo ga je aan de slag met afvallen!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

Sterke mindset? Fit lichaam!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

Houd bewegen spannend met deze tips

Sporten saai en de motivatie ver te zoeken? Op deze manier houd jij wél vol! Lees snel meer.

Lees verder

‘Ik durf nu te zeggen dat ik mijn doelen écht ga behalen.’

‘Vrij snel kwam ik erachter dat ikzelf de obstakel was.’ Lees hier het verhaal van Enyo!

Lees verder

‘Eindelijk was ik van mijn diabetes af’

Stress heeft veel invloed op je lichaam. Sommigen vallen af, maar bij de anderen komen de kilootjes er juist bij. Lees hier het verhaal van Nella!

Lees verder

Ervaringen

‘Ik ben altijd heel slank geweest, maar drie zwangerschappen doen wel wat met je lichaam. De effectiviteit van mijn traject bij FitwithM komt doordat Marielfa naar het totaalplaatje kijkt.’

- Denise Fernand

Al geruime tijd wilde ik gezonder eten en gewicht verliezen, en niet diëten. Ik zag de advertentie van FitwithM en ik heb mijn hulpvraag gestuurd.

- Sherryl Bottse

Een te hoge bloeddruk en overgewicht kunnen ervoor zorgen dat diabetes ontstaat. Nella werd hier helaas ook mee geconfronteerd.

- Nella Chaar

The FitWithM-app

A platform for support and guidance to
become mentally and physically fit.

FitwithM
Price: Free
‎FitwithM
Price: Free