Sterke mindset? Fit lichaam!

Sterke mindset? Fit lichaam!

BLOG | 28 oktober 2020

Voor de zoveelste keer heb jij je rondje hardlopen overgeslagen. Je zit wéér op de bank met een troostende chocoladereep. Na een stressvolle dag op het werk vind jij dat je dit momentje wel hebt verdiend. Ondanks dat je je zo had voorgenomen het roer om te gooien en het lichaam te krijgen dat je altijd al wilde, komen deze momentjes de laatste tijd veel te vaak voor. Maar je hebt nu eenmaal het gevoel dat je er nu even niets bij kunt hebben, dus ook dat afvallen komt weer op een laag pitje… Steeds weer blijkt dat jouw mindset van fundamenteel belang is bij een fit lichaam.

fit lichaam

Niet lekker in je vel

Hoe graag je ook wilt beginnen met afvallen, wanneer het mentaal niet lekker loopt gaat dit moeizaam. Niet lekker in je vel zitten heeft namelijk een grote impact op je mindset. Er kunnen veel dingen spelen waardoor je je niet fijn voelt. Denk aan onzekerheid, verdriet, somberheid of onenigheid. Bij al dit soort klachten ervaren we veel mentale, en soms lichamelijke, stress.

Heel normale reacties

Stress is van oorsprong ontzettend belangrijk om te kunnen vechten of vluchten. Je lichaam kan alle sensoren op scherp stellen om het zichzelf te redden. Maar wat nu als je niet je leven hoeft te redden, maar huwelijksproblemen hebt, een hoge werkdruk ervaart, een ziek kind hebt, enzovoorts? Je lichaam reageert nog steeds hetzelfde, en van die stressreactie raken je reserves uitgeput en voel je je uitgeblust. Te veel (ongezond) eten en op de bank ploffen zijn zo bezien heel normale reacties om je energie weer aan te vullen.

Vicieuze cirkel doorbreken

Het is dus helemaal niet raar dat je na een rotdag zin hebt in iets lekkers. Naast het aanvullen van energie, geven deze vette of zoete beloningen je ook (tijdelijk) een goed gevoel. Ze triggeren namelijk bepaalde hormonen die een korte ‘rush’ geven. Op die manier fungeren de snacks als een troostrijke warme deken. Maar dit fijne gevoel is maar van korte duur, waarna het vaak plaatsmaakt voor teleurstelling omdat het je weer niet is gelukt. Je belandt in een vicieuze cirkel. Het is ontzettend moeilijk, maar voor je gezondheid erg belangrijk om deze vicieuze te doorbreken. De eerste stap daarin is proberen je problemen te signaleren. Door zelf bewust te zijn van je valkuilen kun je ook gericht ingrijpen.

Je gevoelens evalueren

Om los te breken uit je mentale blokkades is het belangrijk te evalueren wat je voelt en welke gedachtes daaraan verbonden zijn. Zodra je weet welke gedachtes aan bepaalde handelingen en emoties vooraf gaan, zorgt dat voor bewustwording. Dat is een ingang naar het terugwinnen van de controle over je gedrag. Ook helpt dat bij inzicht in de momenten waarop het misgaat en je keuzes maakt waar je achteraf niet blij mee bent.

Coaching

Mentale blokkades kunnen signaleren en evalueren is voor veel mensen niet gemakkelijk. Dat is heel normaal, per slot van rekening zit jij er middenin. Maar pas wanneer je je mentaal sterk voelt, heb je ook de ruimte om je fysiek weer sterk en fit te gaan voelen. Heel graag ondersteun ik je bij dit proces. Door te werken aan een positieve, krachtige mindset leer je omgaan met tegenslagen. Want net als in het gewone leven zul je ook in je afvalproces hiermee te maken krijgen. Dat is helemaal niet erg, zo lang we maar oplossingen blijven zoeken!

Voor jou?

Ben jij er klaar voor om je levensstijl op de kop te gooien en echt lekker in je vel te gaan zitten? Neem gerust contact met FitwithM op. Met mijn vier pijlers mindset, voeding, beweging en training help ik jou naar je gewenste lichaam. Ik gebruik onder andere een voedingsapp en onlinetrainingen. Mijn doel is om jouw weer gezond en fit door het leven te laten gaan!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een gezonder leven: vallen en opstaan

We weten allemaal hoe we moeten eten en sporten, en toch gaat het heel vaak mis.

Lees verder

De invloed van emoties en belemmeringen bij afvallen!

Wist je dat emoties en belemmeringen invloed hebben bij afvallen? Coaching helpt jou hierbij!

Lees verder

Effectief afslanken? Hulp vragen is de eerste stap

Moeite met hulp vragen? Voor afslanken is dit essentieel. Gelukkig bestaat er coaching!

Lees verder

Een slank lichaam begint met doelen stellen

Bezig met afvallen? Stel duidelijke doelen! Een coach helpt je hier graag bij.

Lees verder

Zo ga je aan de slag met afvallen!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

Houd bewegen spannend met deze tips

Sporten saai en de motivatie ver te zoeken? Op deze manier houd jij wél vol! Lees snel meer.

Lees verder

‘Ik durf nu te zeggen dat ik mijn doelen écht ga behalen.’

‘Vrij snel kwam ik erachter dat ikzelf de obstakel was.’ Lees hier het verhaal van Enyo!

Lees verder

‘Eindelijk was ik van mijn diabetes af’

Stress heeft veel invloed op je lichaam. Sommigen vallen af, maar bij de anderen komen de kilootjes er juist bij. Lees hier het verhaal van Nella!

Lees verder

‘Fit with M hielp mij afvallen en beter voelen over mijzelf en mijn lichaam.’

‘Ik werd mij meer bewust van mijn gewicht en dat voelde niet fijn.’ Lees hier het verhaal van Nancy hoe Fit with M haar heeft geholpen!

Lees verder

Ervaringen

‘Ik ben altijd heel slank geweest, maar drie zwangerschappen doen wel wat met je lichaam. De effectiviteit van mijn traject bij FitwithM komt doordat Marielfa naar het totaalplaatje kijkt.’

- Denise Fernand

Al geruime tijd wilde ik gezonder eten en gewicht verliezen, en niet diëten. Ik zag de advertentie van FitwithM en ik heb mijn hulpvraag gestuurd.

- Sherryl Bottse

Een te hoge bloeddruk en overgewicht kunnen ervoor zorgen dat diabetes ontstaat. Nella werd hier helaas ook mee geconfronteerd.

- Nella Chaar

The FitWithM-app

A platform for support and guidance to
become mentally and physically fit.

FitwithM
Price: Free
‎FitwithM
Price: Free