Mediteren kun je leren

Mediteren kun je leren

BLOG | 26 april 2022

Je hoort steeds vaker dat mensen mediteren. Maar waarom doen ze dit en wat zijn de voordelen? Het brengt rust, helderheid en schept orde in de chaos. Wat het nog meer oplevert en hoe je mediteert, lees je in dit artikel. Blijf dus zeker lezen als je wil leren mediteren!

Wat is mediteren?

Mediteren is bij jezelf naar binnen keren. Je bent volledig in het hier-en-nu en legt de focus op je ademhaling. Je observeert je gedachten zonder deze te veroordelen. Hierdoor kom je tot je ware kern en laat je je veel minder leiden door angst of andere negatieve gedachten. Zo zorg je voor innerlijke rust en ervaar je minder chaos in je hoofd.

Hoe gaat mediteren in zijn werk?

Iedereen kan mediteren. Het hoeft ook niet moeilijk te zijn. Marielfa van Fit With M legt uit: ‘Ga op een rustige plek zitten of liggen. Sluit je ogen en let op niets anders dan je ademhaling. Leg je telefoon weg en vermijd ook andere schermen. Als je merkt dat je afgeleid raakt, breng dan je aandacht weer terug naar je adem. Ik raad ook aan om een vast moment op de dag te kiezen om je meditatie te doen. Doe het bijvoorbeeld ‘s ochtends of maak 5 minuten vrij als je net klaar bent met je werk. Zo maak je het een routine.’

Wat zijn de voordelen van meditatie?

Meditatie kent oneindig veel voordelen. We noemen er hier drie:

  • Je bent geen slachtoffer meer van je eigen negatieve gedachten: omdat je je gedachten vanaf een afstandje aanschouwt, leer je wat je wel en niet dient. Je ziet al snel wat overdreven is en met welke gedachten je dus niets hoeft te doen.
  • Het helpt tegen depressie en angst: met meditatie doorbreek je gepieker en dat zorgt voor een betere stemming. Het maakt je ook veerkrachtiger en vrolijker.
  • Het verbetert je concentratie: met meditatie vind je de rust in jezelf en dit sijpelt ook door naar andere vlakken van je leven. Het helpt je dus om op je taak te focussen.

Aan de slag

Het is duidelijk dat mediteren bijdraagt aan een gezonde lifestyle. Maar zo’n gezonde lifestyle gaat verder dan meditatie. De nieuwe FithwithM-app kijkt naar het complete plaatje. Oprichter Marielfa gaat uit van drie pijlers: voeding, beweging, en mindset. Door je op deze drie pijlers te focussen word je zowel lichamelijk als mentaal fit. Iedereen kan het!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een gezonder leven: vallen en opstaan

We weten allemaal hoe we moeten eten en sporten, en toch gaat het heel vaak mis.

Lees verder

De invloed van emoties en belemmeringen bij afvallen!

Wist je dat emoties en belemmeringen invloed hebben bij afvallen? Coaching helpt jou hierbij!

Lees verder

Effectief afslanken? Hulp vragen is de eerste stap

Moeite met hulp vragen? Voor afslanken is dit essentieel. Gelukkig bestaat er coaching!

Lees verder

Een slank lichaam begint met doelen stellen

Bezig met afvallen? Stel duidelijke doelen! Een coach helpt je hier graag bij.

Lees verder

Zo ga je aan de slag met afvallen!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

Sterke mindset? Fit lichaam!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

Houd bewegen spannend met deze tips

Sporten saai en de motivatie ver te zoeken? Op deze manier houd jij wél vol! Lees snel meer.

Lees verder

‘Ik durf nu te zeggen dat ik mijn doelen écht ga behalen.’

‘Vrij snel kwam ik erachter dat ikzelf de obstakel was.’ Lees hier het verhaal van Enyo!

Lees verder

‘Eindelijk was ik van mijn diabetes af’

Stress heeft veel invloed op je lichaam. Sommigen vallen af, maar bij de anderen komen de kilootjes er juist bij. Lees hier het verhaal van Nella!

Lees verder

Ervaringen

‘Ik ben altijd heel slank geweest, maar drie zwangerschappen doen wel wat met je lichaam. De effectiviteit van mijn traject bij FitwithM komt doordat Marielfa naar het totaalplaatje kijkt.’

- Denise Fernand

Al geruime tijd wilde ik gezonder eten en gewicht verliezen, en niet diëten. Ik zag de advertentie van FitwithM en ik heb mijn hulpvraag gestuurd.

- Sherryl Bottse

Een te hoge bloeddruk en overgewicht kunnen ervoor zorgen dat diabetes ontstaat. Nella werd hier helaas ook mee geconfronteerd.

- Nella Chaar

The FitWithM-app

A platform for support and guidance to
become mentally and physically fit.

FitwithM
Price: Free
‎FitwithM
Price: Free