‘Ik durf nu te zeggen dat ik mijn doelen écht ga behalen.’

‘Ik durf nu te zeggen dat ik mijn doelen écht ga behalen.’

BLOG | 16 februari 2021

Enyo Lake (33) is ruim een jaar geleden moeder geworden van haar tweede kindje. Een kindje krijgen is altijd een geschenk, maar daardoor verandert er wel veel aan je lichaam. Dat merkte zij ook. ‘Afvallen is voor mij geen onbekend terrein. Al langere tijd ben ik daarmee bezig. Toch bleek iets mij te belemmeren.’ Die belemmering was niet haar lichaam, maar zat in het hoofd.

Frustratie

Diëten, bewegingsschema’s, verschillende afvalmethodes, Enyo had al veel geprobeerd, maar niks leek te werken. ‘Ik heb ook zeker al bij een diëtist gelopen, maar bleef terugvallen in mijn oude patroon. Wanneer het continu niet lukt, is dat natuurlijk erg frustrerend.’ Op dat moment realiseerde Enyo zich dat er meer hulp nodig was. Dat ze gezond moest eten en genoeg moest sporten wist ze. Maar waarom lukte het dan toch steeds niet?

Verkeerde mindset

Enyo besloot dat het tijd was voor verandering en ging in gesprek met Marielfa, van Fit With M. ‘Vrij snel kwam ik erachter dat ikzelf het grootste obstakel was. Tijdens mijn intakegesprek met Marielfa deelde ik haar mijn verhaal. Samen zijn we er toen achter gekomen dat ik veel te weinig tijd voor mezelf nam. Ik heb namelijk een best stressvolle baan, daardoor vergat ik mezelf nog weleens.’

Aan de slag

‘Door middel van vier pijlers zijn we aan de slag gegaan: voeding, beweging, training en mindset. Op gebied van training en beweging kreeg ik oefeningen voor in de ochtend en avond.’ Op deze tijdstippen kon Enyo mooi haar rust en tijd vinden om fanatiek bezig te gaan. Tijdens deze momenten deed Enyo vooral aan gewichtsoefeningen en een Hiit-training. Daarnaast doet Enyo aanintermittent fasting en een ketogeendieet. ‘Ik mag hierbij geen koolhydraten eten en de hoeveelheden die ik dagelijks eet, kan verschillen. Maar omdat Marielfa zag dat mijn lichaam een niet al te streng dieet moest hebben, zit er heus wel eens een cheatday tussen. Deze vorm van beweging en voeding werkt goed voor mij.’

Belangrijkste punt

Maar deze twee pijlers waren niet de hoofdsleutel naar een goed afvalproces. ‘Marielfa en ik zijn elke week in gesprek over hoe het gaat. Het is niet dat het bij een dieet en bewegingsschema blijft, zij doet echt aan algemene coachen van jou als persoon. En dat is juist hetgeen dat ik nodig had.’ Voorheen mocht Enyo van zichzelf geen fouten maken. Wanneer ze dat wel deed, zocht ze comfort in eten. ‘Gelukkig ben ik ontzettend gegroeid als persoon. Bij Fit With M heb ik kunnen inzien dat het oké is om soms tegenslagen te hebben en ik hoef dan niet meteen te streng voor mezelf te zijn.’

Geest en lichaam in balans

‘Uiteraard waren er momenten dat het wat moeilijker werd. Vakanties of feestdagen zijn echte triggers om terug te vallen in je patroon. Maar zodra je lichaam en geest in balans zijn, kun je meer aan dan je denkt.’ Tegenwoordig sport Enyo met plezier in de ochtend met haar kindjes en gaat ze zelfverzekerd door in het proces. ‘Ik heb dit ook echt te danken aan Marielfa. Iemand waarmee ik mee kan sparren, mij uit moeilijke periodes helpt en persoonlijk coacht. Ik durf nu te zeggen dat ik mijn doelen écht ga behalen.’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een gezonder leven: vallen en opstaan

We weten allemaal hoe we moeten eten en sporten, en toch gaat het heel vaak mis.

Lees verder

De invloed van emoties en belemmeringen bij afvallen!

Wist je dat emoties en belemmeringen invloed hebben bij afvallen? Coaching helpt jou hierbij!

Lees verder

Effectief afslanken? Hulp vragen is de eerste stap

Moeite met hulp vragen? Voor afslanken is dit essentieel. Gelukkig bestaat er coaching!

Lees verder

Een slank lichaam begint met doelen stellen

Bezig met afvallen? Stel duidelijke doelen! Een coach helpt je hier graag bij.

Lees verder

Zo ga je aan de slag met afvallen!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

Sterke mindset? Fit lichaam!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

Houd bewegen spannend met deze tips

Sporten saai en de motivatie ver te zoeken? Op deze manier houd jij wél vol! Lees snel meer.

Lees verder

‘Eindelijk was ik van mijn diabetes af’

Stress heeft veel invloed op je lichaam. Sommigen vallen af, maar bij de anderen komen de kilootjes er juist bij. Lees hier het verhaal van Nella!

Lees verder

‘Fit with M hielp mij afvallen en beter voelen over mijzelf en mijn lichaam.’

‘Ik werd mij meer bewust van mijn gewicht en dat voelde niet fijn.’ Lees hier het verhaal van Nancy hoe Fit with M haar heeft geholpen!

Lees verder

Ervaringen

‘Ik ben altijd heel slank geweest, maar drie zwangerschappen doen wel wat met je lichaam. De effectiviteit van mijn traject bij FitwithM komt doordat Marielfa naar het totaalplaatje kijkt.’

- Denise Fernand

Al geruime tijd wilde ik gezonder eten en gewicht verliezen, en niet diëten. Ik zag de advertentie van FitwithM en ik heb mijn hulpvraag gestuurd.

- Sherryl Bottse

Een te hoge bloeddruk en overgewicht kunnen ervoor zorgen dat diabetes ontstaat. Nella werd hier helaas ook mee geconfronteerd.

- Nella Chaar

The FitWithM-app

A platform for support and guidance to
become mentally and physically fit.

FitwithM
Price: Free
‎FitwithM
Price: Free