Houd bewegen spannend met deze tips

Houd bewegen spannend met deze tips

BLOG | 11 februari 2021

Beginnen met sporten is voor velen een ontzettend hoge drempel. Ten eerste is het vaak lastig uit te zoeken welke sport bij je past, en vervolgens moet je de motivatie bijeen schrapen om ook daadwerkelijk te gaan. Veel mensen kiezen daarom voor fitness, omdat het laagdrempelig en toegankelijk is. Maar velen haken na enkele sessies ook al snel weer af. Ze vinden het eentonig of krijgen er geen energie van. En dat is zonde, want sporten kan ontzettend leuk en uitdagend zijn! Soms kun je daar echter wel wat hulp bij gebruiken.

Ruimte vrijmaken

Ruimte vrijmaken voor een workout is niet de moeilijkste taak. Een bezoek aan de sportschool kun jij immers inplannen wanneer jij tijd hebt. Tegelijkertijd is dit misschien ook de grootste valkuil: omdat jij zelf de regie in handen hebt, is het verleidelijk om uit te stellen of te twijfelen of je wel of niet zult gaan. Er is niemand die op je rekent, zoals bij een teamsport wel het geval is. De enige die je motiveert, ben jijzelf.

Sleur

Wanneer je altijd dezelfde workout doet, kan dat duidelijkheid bieden. Maar niet altijd is dit positief. Op een gegeven moment vormt zich een bepaalde sleur. Het wordt dan lastig om je er wéér toe te zetten om dezelfde oefeningen die je al zo vaak hebt gedaan uit te voeren. En dat is ook helemaal niet zo gek. Als je in deze sleur bent beland, is het een grote kans dat je mindset verandert. De momenten dat je vaker op de bank blijft zitten zullen steeds vaker voorkomen. Maar hoe zorg je ervoor dat je wel je doel blijft halen? En wat maakt een workout nu wel energiegevend en uitdagend?

Stel uitdagingen op

De eerste stap die je kunt nemen naar een workout waar je energie van krijgt, is om uitdagingen voor jezelf te zoeken. Doe je normaliter tien minuten een krachtoefening? Ga kijken of het je lukt om er vijf minuten bij op te tellen. Door jezelf uit te dagen, gebeurt er iets met je mindset. Je bent dan meer gemotiveerd en vastberaden om je doel te behalen. Je hebt op zulke momenten een punt om naartoe te werken. Het is niet meer een standaard riedel die je op de automatische piloot uitvoert, maar je prikkelt jezelf om telkens een trapje hoger te gaan dan je vorige routine.

Samen sterk

Om alleen sporten vol te houden, moet je stevig in je schoenen staan. Een handige stap hierbij is door het sporten op vaste momenten in te plannen. Maar ook helpt het om naar iemand op zoek te gaan die met jou de uitdaging wil aangaan. Wees accuraat in wie je vraagt. In veel gevallen biedt een goede vriend, familie of een kennis die ook behoefte heeft aan een goede gezondheid een goede steun. Door samen te sporten, blijf je elkaar motiveren. Zodra de een merkt dat de ander wilt opgeven, spoort hij of zij jou aan. Zo heb je een positieve wisselwerking met elkaar. Toch kan het lastig zijn een kennis te vinden die dezelfde doelen met je deelt. Bovendien ontbreekt het hen vaak ook aan kennis over bepaalde technieken en methodes. Daarom kan een coach erg helpend zijn.

Coaching

Als coach ben ik graag degene die jou ondersteuning biedt in jouw proces. Ik weet uit eigen ervaring al te goed hoe moeilijk het kan zijn om af te vallen. Er zijn tegenslagen en een saai patroon waar je soms doorheen moet breken. Daarom kijken we samen welke oefeningen voor jou geschikt zijn en coach ik je erdoorheen. Elke week hebben we een gesprek en evalueren we hoe het die week is gegaan. Is het tijd voor een nieuwe uitdaging? Dan gaan we daarnaar op zoek. Met Fit with M wil ik ervoor zorgen dat jij weer lekker in je vel komt te zitten. Neem gerust contact op met mij en dan gaan we samen aan de slag!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een gezonder leven: vallen en opstaan

We weten allemaal hoe we moeten eten en sporten, en toch gaat het heel vaak mis.

Lees verder

De invloed van emoties en belemmeringen bij afvallen!

Wist je dat emoties en belemmeringen invloed hebben bij afvallen? Coaching helpt jou hierbij!

Lees verder

Effectief afslanken? Hulp vragen is de eerste stap

Moeite met hulp vragen? Voor afslanken is dit essentieel. Gelukkig bestaat er coaching!

Lees verder

Een slank lichaam begint met doelen stellen

Bezig met afvallen? Stel duidelijke doelen! Een coach helpt je hier graag bij.

Lees verder

Zo ga je aan de slag met afvallen!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

Sterke mindset? Fit lichaam!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

‘Ik durf nu te zeggen dat ik mijn doelen écht ga behalen.’

‘Vrij snel kwam ik erachter dat ikzelf de obstakel was.’ Lees hier het verhaal van Enyo!

Lees verder

‘Eindelijk was ik van mijn diabetes af’

Stress heeft veel invloed op je lichaam. Sommigen vallen af, maar bij de anderen komen de kilootjes er juist bij. Lees hier het verhaal van Nella!

Lees verder

‘Fit with M hielp mij afvallen en beter voelen over mijzelf en mijn lichaam.’

‘Ik werd mij meer bewust van mijn gewicht en dat voelde niet fijn.’ Lees hier het verhaal van Nancy hoe Fit with M haar heeft geholpen!

Lees verder

Ervaringen

‘Ik ben altijd heel slank geweest, maar drie zwangerschappen doen wel wat met je lichaam. De effectiviteit van mijn traject bij FitwithM komt doordat Marielfa naar het totaalplaatje kijkt.’

- Denise Fernand

Al geruime tijd wilde ik gezonder eten en gewicht verliezen, en niet diëten. Ik zag de advertentie van FitwithM en ik heb mijn hulpvraag gestuurd.

- Sherryl Bottse

Een te hoge bloeddruk en overgewicht kunnen ervoor zorgen dat diabetes ontstaat. Nella werd hier helaas ook mee geconfronteerd.

- Nella Chaar

The FitWithM-app

A platform for support and guidance to
become mentally and physically fit.

FitwithM
Price: Free
‎FitwithM
Price: Free