Een gezonder leven: vallen en opstaan

Een gezonder leven: vallen en opstaan

BLOG | 29 juni 2020

We weten allemaal hoe we moeten eten en sporten, en toch gaat het heel vaak mis. Weer kun je je er niet toe zetten, weer heb je je laten gaan aan chips, koek of snoep. En weer ben je teleurgesteld. Het is een vicieuze cirkel die jou in zijn greep houdt. Hoe kan het toch dat je alle kennis best bezit, maar er maar niet uit kunt breken? En waarom lukt het sommige andere mensen dan wel? Dat komt door je mindset, en daar kun je bij geholpen worden.

gezonder

Eeuwige strijd

Veel mensen zullen het helaas herkennen: een lang verleden van afvallen, de controle weer loslaten, aankomen, verdrietig zijn, weer proberen af te vallen zodat de cirkel opnieuw begint. Ook voor Marielfa, eigenaar van Fit with M, gold dit. ‘Enorm frustrerend, die eeuwige strijd tegen jezelf. Want als ik veel bewoog, voelde ik me ook beter. Maar waarom lukte het me dan zo lang niet dit vol te houden? Echt een blijvende, gezonde leefstijl vast te houden? Ik constateerde dat er bijna altijd onderliggende problemen zijn die een afvalrace saboteren.’

Een stevig fundament

Blijvend en succesvol afvallen is niet alleen een zaak van sport of voeding. Het is een combinatie van meerdere factoren. Want als je alleen let op je voeding of sport, houd je geen rekening met de problematiek die aan je schadelijke gedrag ten grondslag ligt. Het is verleidelijk, diëten en sportprogramma’s, omdat ze zo concreet zijn. Je hoeft jezelf niet te confronteren met de pijn die aan je overgewicht vooraf ging. Maar wil je langdurig resultaat, dan kun je daar niet aan ontkomen. Een stap vooruit zetten gaat namelijk niet zonder eerst een stevig fundament te leggen.

Vallen en opstaan

Dat betekent dat je antwoord moet vinden op vragen zoals: waarom verval je steeds in die slechte gewoontes? Waarom laat je het na een maand sportschool toch weer afweten? Marielfa: ‘Het is enorm belangrijk om zicht te krijgen op de redenen waarom het misgaat, en daarnaast te accepteren dát je soms fouten gaat maken. Wanneer een kind leert lopen, valt het ook continu. Als jij een nieuwe leefstijl probeert aan te leren, ga je absoluut ook fouten maken. Je zal een keer weer van het pad afstappen. Het is alleen zaak dat je daarop voorbereid bent, zodat je tijdig en op slimme wijze kunt ingrijpen zónder jezelf te straffen met nog meer slechte voeding of slechte keuzes.’

De draad oppakken

‘Het ontwikkelen van dat inzicht in je eigen belemmeringen en je doelen, dat is mijn toegevoegde waarde,’ legt Marielfa uit. ‘Vaak is het lastig deze bewustwording bij jezelf te creëren en te beoordelen waar jij baat bij hebt. Samen bekijken we wat jouw proces ten goede komt. Soms betekent dat volle kracht vooruit: lekker sporten en goed eten. En soms betekent dat pas op de plaats maken, de zaken opruimen die nu spelen en daarna de draad weer oppakken. Als je dat in de verkeerde volgorde doet, ga je namelijk altijd terugvallen. Dat weet ik uit ervaring.’

Door schade en schande rijk

Dat vindt Marielfa dan ook het mooiste aan haar werk. ‘Door schade en schande heb ik geleerd wat werkt. Het is fantastisch om daar andere mensen bij te kunnen helpen, zodat zij het niet allemaal in hun eentje hoeven uit te zoeken. De blijdschap wanneer er dan doelen behaald worden, is echt geweldig.’ Ben je benieuwd hoe jij kunt toewerken naar een gezonder, fitter leven? Neem dan gerust contact op.

Deel dit bericht op:

Lees ook

De invloed van emoties en belemmeringen bij afvallen!

Wist je dat emoties en belemmeringen invloed hebben bij afvallen? Coaching helpt jou hierbij!

Lees verder

Effectief afslanken? Hulp vragen is de eerste stap

Moeite met hulp vragen? Voor afslanken is dit essentieel. Gelukkig bestaat er coaching!

Lees verder

Een slank lichaam begint met doelen stellen

Bezig met afvallen? Stel duidelijke doelen! Een coach helpt je hier graag bij.

Lees verder

Zo ga je aan de slag met afvallen!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

Sterke mindset? Fit lichaam!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

Houd bewegen spannend met deze tips

Sporten saai en de motivatie ver te zoeken? Op deze manier houd jij wél vol! Lees snel meer.

Lees verder

‘Ik durf nu te zeggen dat ik mijn doelen écht ga behalen.’

‘Vrij snel kwam ik erachter dat ikzelf de obstakel was.’ Lees hier het verhaal van Enyo!

Lees verder

‘Eindelijk was ik van mijn diabetes af’

Stress heeft veel invloed op je lichaam. Sommigen vallen af, maar bij de anderen komen de kilootjes er juist bij. Lees hier het verhaal van Nella!

Lees verder

‘Fit with M hielp mij afvallen en beter voelen over mijzelf en mijn lichaam.’

‘Ik werd mij meer bewust van mijn gewicht en dat voelde niet fijn.’ Lees hier het verhaal van Nancy hoe Fit with M haar heeft geholpen!

Lees verder

Ervaringen

‘Ik ben altijd heel slank geweest, maar drie zwangerschappen doen wel wat met je lichaam. De effectiviteit van mijn traject bij FitwithM komt doordat Marielfa naar het totaalplaatje kijkt.’

- Denise Fernand

Al geruime tijd wilde ik gezonder eten en gewicht verliezen, en niet diëten. Ik zag de advertentie van FitwithM en ik heb mijn hulpvraag gestuurd.

- Sherryl Bottse

Een te hoge bloeddruk en overgewicht kunnen ervoor zorgen dat diabetes ontstaat. Nella werd hier helaas ook mee geconfronteerd.

- Nella Chaar

The FitWithM-app

A platform for support and guidance to
become mentally and physically fit.

FitwithM
Price: Free
‎FitwithM
Price: Free