‘Fit with M hielp mij afvallen en beter voelen over mijzelf en mijn lichaam.’

‘Fit with M hielp mij afvallen en beter voelen over mijzelf en mijn lichaam.’

BLOG | 21 juli 2021

Je gelukkig en goed voelen over jezelf en je lichaam, dat klinkt makkelijk, maar is in de praktijk vaak een stuk lastiger dan gedacht. Nancy (45) heeft een tijd niet lekker in haar vel gezeten door haar lichaam, maar ook haar mindset. ‘Ik baalde gewoon ontzettend van mijzelf. Het voelde echt alsof ik in de knel zat. Dit kwam niet alleen door mijn fysieke gesteldheid, maar ook een opeenstapeling van stressvolle momenten. En door die stress bleef mijn lichaam uit balans. Ik kwam eigenlijk terecht in een vicieuze cirkel.’

Levensgenieter

Nancy was een echte levensgenieter. ‘Mijn levensstijl kon je wel omschrijven als bourgondisch. Ik ging graag met vrienden uit eten en at thuis ook graag veel lekkers. Het is niet dat mijn levensstijl volledig ongezond was. Ik rookte niet en gebruikte geen andere middelen, maar ik genoot wel van het leven. Daardoor liet ik voor mezelf op voedingsgebied te veel toe. Daardoor begon ik mij steeds ellendiger te voelen over mijn lichaam en mezelf.’

Weinig energie en zelfvertrouwen

‘Ik werd mij meer bewust van mijn gewicht en dat voelde niet fijn. Het was niet dat ik extreem overgewicht had. De negatieve gevoelens kwamen puur doordat ik mij oncomfortabel ging voelen in mijn lichaam. Wanneer je een kledingstuk aantrekt, wil je je er mooi in voelen. Daar was bij mij geen sprake meer van. Ook zorgde de ellendigheid van binnen ervoor dat ik weinig energie had. De drang om erop uit te gaan werd daarom steeds minder. Er moest iets gebeuren, maar ik wist niet goed wat.’

Knop om

‘Achteraf gezien was ik op dat moment nog niet klaar voor actie. Ik moest eerst bewust worden van feit dat ik in de knoop zat met mezelf. Pas een half jaar later kwam dat besef. Mijn vriend had namelijk een paar keer zijn zorgen geuit en toen begon ik het ook te zien. Bovendien werden mijn ogen geopend tijdens een gesprek met mijn anesthesist. Er stond een darmonderzoek gepland en daar was narcose voor nodig. Hij vertelde dat dit met overgewicht en een te hoge bloeddruk wel meer risico gaf. Een klein risico, maar dat het überhaupt vermeld moest worden, zorgde voor zorgen bij mij. Toen ging de knop om.’

Aan de slag

Nancy wilde niet een praktische personal trainer. Ze was op zoek naar meer dan dat. Iemand die naar haar verhaal luisterde en handvatten kon geven, maar ook praktisch aan de slag wilde. ‘En daar was Marielfa de juiste persoon voor. Tijdens een gesprek kwam ik erachter dat Fit with M echt het totale plaatje aanpakt. We stelden samen een traject op dat bestond uit bewegen, intermittent fasting en ik vond mijn rust terug door wandelingen. Daarnaast spraken we af één keer in de week een coachingsessie te doen. Het was fijn om begrip te krijgen en dat er tegelijkertijd meegedacht werd naar oplossingen.’

Gegroeid en groeiende

Tegenwoordig is Nancy al aardig ver gevorderd in haar traject. ‘Ik ben nog steeds groeiende, maar ook al veel gegroeid. Inmiddels ben ik al bijna negen kilo afgevallen in twee maanden tijd. Zo pas ik ook weer in kleding van ongeveer drie jaar terug. En dat geeft een boost aan mijn zelfvertrouwen. Het allerbelangrijkste is echter dat ik mijn rust weer terug heb gevonden. Ik voel mij nu al een stuk beter over mijzelf en mijn lichaam. Het traject is nog niet afgelopen, maar daar ben ik niet treurig om. Met Marielfa’s geduld, kennis en fijne aanpak ga ik graag door, totdat mijn doel is bereikt.’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een gezonder leven: vallen en opstaan

We weten allemaal hoe we moeten eten en sporten, en toch gaat het heel vaak mis.

Lees verder

De invloed van emoties en belemmeringen bij afvallen!

Wist je dat emoties en belemmeringen invloed hebben bij afvallen? Coaching helpt jou hierbij!

Lees verder

Effectief afslanken? Hulp vragen is de eerste stap

Moeite met hulp vragen? Voor afslanken is dit essentieel. Gelukkig bestaat er coaching!

Lees verder

Een slank lichaam begint met doelen stellen

Bezig met afvallen? Stel duidelijke doelen! Een coach helpt je hier graag bij.

Lees verder

Zo ga je aan de slag met afvallen!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

Sterke mindset? Fit lichaam!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

Houd bewegen spannend met deze tips

Sporten saai en de motivatie ver te zoeken? Op deze manier houd jij wél vol! Lees snel meer.

Lees verder

‘Ik durf nu te zeggen dat ik mijn doelen écht ga behalen.’

‘Vrij snel kwam ik erachter dat ikzelf de obstakel was.’ Lees hier het verhaal van Enyo!

Lees verder

‘Eindelijk was ik van mijn diabetes af’

Stress heeft veel invloed op je lichaam. Sommigen vallen af, maar bij de anderen komen de kilootjes er juist bij. Lees hier het verhaal van Nella!

Lees verder

Ervaringen

‘Ik ben altijd heel slank geweest, maar drie zwangerschappen doen wel wat met je lichaam. De effectiviteit van mijn traject bij FitwithM komt doordat Marielfa naar het totaalplaatje kijkt.’

- Denise Fernand

Al geruime tijd wilde ik gezonder eten en gewicht verliezen, en niet diëten. Ik zag de advertentie van FitwithM en ik heb mijn hulpvraag gestuurd.

- Sherryl Bottse

Een te hoge bloeddruk en overgewicht kunnen ervoor zorgen dat diabetes ontstaat. Nella werd hier helaas ook mee geconfronteerd.

- Nella Chaar

The FitWithM-app

A platform for support and guidance to
become mentally and physically fit.

FitwithM
Price: Free
‎FitwithM
Price: Free