‘Eindelijk was ik van mijn diabetes af’

‘Eindelijk was ik van mijn diabetes af’

BLOG | 8 maart 2021

Stress heeft veel invloed op je lichaam. Sommigen vallen af, maar bij de anderen komen de kilootjes er juist bij. Met dit laatste kreeg Nella Chaar (67) te maken. ‘Ongeveer vijf jaar geleden kwam ik terecht in een vervelende echtscheiding. Dat zorgde voor veel spanningen in mijn lichaam. Mijn bloeddruk werd hierdoor te hoog en ik kreeg last van overgewicht. Ik zat tijdens deze periode niet lekker in mijn vel.’

Vervelend gevolg

Een te hoge bloeddruk en overgewicht kunnen ervoor zorgen dat diabetes ontstaat. Nella werd hier helaas ook mee geconfronteerd. ‘Ik kon het niet geloven. Ik was voorheen altijd kerngezond. Toen ik diabetes bleek te hebben ontwikkeld, kon ik niets anders voelen dan onbegrip. Het was namelijk ook helemaal geen familiekwaaltje. Ik begreep niet hoe dit mij kon overkomen. Dat zorgde voor veel frustratie, waardoor de spanningen alleen maar hoger opliepen.’

Acceptatie

‘Nadat ik een tijdje in ontkenning heb gezeten, besefte ik dat dit mij nergens zou brengen. Ik begon helder na te denken en kon het op een gegeven moment een plekje geven.’ Toen de acceptatie kwam, creëerde dat ruimte voor Nella om beter te kunnen nadenken over haar situatie. ‘Ik wilde het heft weer in handen nemen. Het was tijd om op zoek te gaan naar hulp en de oplossing.’

Professionele hulp

Nella werd door haar huisarts doorverwezen naar het ziekenhuis. Daar konden ze haar beter adviseren. ‘Ik ben daar in gesprek gegaan met een begripvolle dokter. Hij liet mij duidelijk zien dat ik echt een andere instelling nodig had. Er moest wat gaan veranderen.’ Bij diabetes is het van belang gezond te eten en genoeg te bewegen. Het is daarom raadzaam professionele hulp te zoeken op gebied van een gezonde levensstijl. ‘Met deze kennis en veel motivatie ben ik terecht gekomen bij Fit with M.’

Het traject

‘Ik ben niet altijd even makkelijk. Toen ik zag waar Marielfa mee bezig was, stond ik er eerst sceptisch tegenover. Maar wat had ik te verliezen? Ik besloot toch te starten met het traject.’ Dit traject bestond uit een combinatie van fanatiek bewegen en een aangepast eetpatroon. Zo mocht Nella geen koolhydraten meer eten. Koolhydraten bevatten namelijk suikers, en juist dat moet zoveel mogelijk gematigd worden bij diabetespatiënten. ‘In het begin vond ik het traject heftig. Mijn knieën deden zeer en ik had moeite met mijn dieet. Gelukkig bleef Marielfa professioneel en rustig en sleepte ze mij erdoorheen.’

Controle

Na enige tijd bezig te zijn, was het weer tijd voor een controle bij het AMC. ‘Daar ging ik nog steeds heen, aangezien ik immers diabetes had. Dus ook op die dag werden mijn waardes gecontroleerd en kreeg ik ontzettend goed nieuws. Door mijn gezondere levensstijl was ik van mijn diabetes af! Ik ben tegenwoordig bezig met het afbouwen van mijn medicijnen. Dat geeft een voldaan gevoel. Het was niet altijd even makkelijk, maar toch bleef ik doorzetten.’

Mooi voelen

En dat bleek allemaal niet voor niets. Niet alleen fysiek is Nella gezonder, ook staat ze weer positief in het leven. ‘Ik zag mijn lichaam veranderen. Eerst natuurlijk al omdat mijn diabetes verdwenen was, maar ik kan nu ook zeggen dat ik me mooi voel.’ De mensen om haar heen merkten de ook veranderingen op. ‘Dat zorgt voor zelfvertrouwen en zo weet je dat je dit hele proces niets voor niets hebt gedaan. Mijn lichaam is weer in balans. Allemaal door een doel voor ogen te hebben, doorzettingsvermogen en hulp van Marielfa!’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een gezonder leven: vallen en opstaan

We weten allemaal hoe we moeten eten en sporten, en toch gaat het heel vaak mis.

Lees verder

De invloed van emoties en belemmeringen bij afvallen!

Wist je dat emoties en belemmeringen invloed hebben bij afvallen? Coaching helpt jou hierbij!

Lees verder

Effectief afslanken? Hulp vragen is de eerste stap

Moeite met hulp vragen? Voor afslanken is dit essentieel. Gelukkig bestaat er coaching!

Lees verder

Een slank lichaam begint met doelen stellen

Bezig met afvallen? Stel duidelijke doelen! Een coach helpt je hier graag bij.

Lees verder

Zo ga je aan de slag met afvallen!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

Sterke mindset? Fit lichaam!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

Houd bewegen spannend met deze tips

Sporten saai en de motivatie ver te zoeken? Op deze manier houd jij wél vol! Lees snel meer.

Lees verder

‘Ik durf nu te zeggen dat ik mijn doelen écht ga behalen.’

‘Vrij snel kwam ik erachter dat ikzelf de obstakel was.’ Lees hier het verhaal van Enyo!

Lees verder

‘Fit with M hielp mij afvallen en beter voelen over mijzelf en mijn lichaam.’

‘Ik werd mij meer bewust van mijn gewicht en dat voelde niet fijn.’ Lees hier het verhaal van Nancy hoe Fit with M haar heeft geholpen!

Lees verder

Ervaringen

‘Ik ben altijd heel slank geweest, maar drie zwangerschappen doen wel wat met je lichaam. De effectiviteit van mijn traject bij FitwithM komt doordat Marielfa naar het totaalplaatje kijkt.’

- Denise Fernand

Al geruime tijd wilde ik gezonder eten en gewicht verliezen, en niet diëten. Ik zag de advertentie van FitwithM en ik heb mijn hulpvraag gestuurd.

- Sherryl Bottse

Een te hoge bloeddruk en overgewicht kunnen ervoor zorgen dat diabetes ontstaat. Nella werd hier helaas ook mee geconfronteerd.

- Nella Chaar

The FitWithM-app

A platform for support and guidance to
become mentally and physically fit.

FitwithM
Price: Free
‎FitwithM
Price: Free