Effectief afslanken? Hulp vragen is de eerste stap

Effectief afslanken? Hulp vragen is de eerste stap

BLOG | 31 juli 2020

Nu weet je het zeker: je gaat je leven omgooien. Nu ga je echt die slechte gewoontes echt veranderen, gezonder eten, meer sporten. Jij gaat er de volle honderd procent voor! Toch merk je dat die honderd procent gaandeweg daalt. Je wordt boos omdat je je doelen niet behaalt, en troost jezelf met zakken chips. Je raakt steeds verder verwijderd van je plan. Hoe kan het toch dat zelfstandig afslanken niet lukt?

afslanken

Moeizaamheden

In het proces van afslanken heb je altijd te maken met tegenslagen. Er gebeurt iets naars waardoor je de focus verliest, het lukt niet je motivatie vast te houden of je krijgt te maken met vervelende blessures. Terugvallen naar je oude gewoontes is in dat soort situaties dan ook niet meer dan normaal. Maar om gezond en gelukkig door het leven te kunnen gaan, wil je toch echt een duurzame verandering. Hoe zorg je ervoor dat je op het goede spoor komt en blijft?

Lastige taak

Om naar je gewenste doelen toe te werken, is het zaak om hulp te vragen. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Vaak voelt hulp vragen bij afslanken als een grote drempel. We weten wel dat het kan en mag, maar tegelijk zijn we hard voor onszelf: we vinden dat we het zelf moeten kunnen. Hulp vragen voelt als het toegeven van een zwakte. Daarbij roept het schaamte bij je op of voelt het alsof je gefaald hebt, want waarom heb je het in eerste instantie zo ver laten komen? Maak jezelf eens bewust van deze gedachtes en realiseer je hoezeer ze je tegenhouden. Deze niet-helpende gedachtes blijven je in de bekende situatie houden die veilig voelt, maar in werkelijkheid belemmerend is.

Positief gevoel

Wanneer je eenmaal de stap hebt gewaagd en om hulp hebt gevraagd, voel je de last van je schouder glijden. Hulp vragen staat gelijk aan verantwoordelijkheden delen. Je ‘volle hoofd’ met alle dingen die gedaan moeten worden, kan lichter en rustiger worden omdat je weet dat je het kunt delen. Maar ook kan de ander afstand nemen en je helpen bij het ontdekken van patronen. Waar loop je nu telkens vast? Wat moet een plekje krijgen voordat je met je afslankdoelen aan de slag kunt gaan?

Gericht hulp vragen

In je eentje gezond afvallen is lastiger dan je denkt omdat het lastig kan zijn deze onderliggende zaken te herkennen en te weten welke rol ze spelen in jouw leefstijl. Welke oorzaken liggen ten grondslag aan jouw voedingskeuzes? Waarom overeet je, of eet je te weinig? En hoe goed slaap je eigenlijk? Iemand die je kan helpen deze vragen te beantwoorden en je echt te helpen, is een coach. Een coach vormt als het ware een stok achter de deur. Is de motivatie even ver te zoeken, dan zorgt hij of zij ervoor dat je dit weer terug krijgt. Een coach is iemand die naar je luistert en bij wie je je verhaal kwijt kan, en je ook afremt waar dat nodig is. Daardoor kan een coach een realistisch en haalbaar plan opstellen, afgestemd op jouw situatie. Samen zorgen jullie ervoor dat je zowel mentaal als lichamelijk fit kunt worden.

FitwithM

Ben jij er klaar voor om hulp te vragen? Dan help ik je heel graag verder! Met mijn programma, Fit with M, coach ik jou naar een blijvend resultaat, zodat je mentaal en lichamelijk lekkerder in je vel gaat zitten. Ook als je al van alles hebt geprobeerd, kunnen we ervoor zorgen dat het weer gaat lopen. Ik werk met vier belangrijke pijlers: mindset, voeding, beweging en training. Ben jij toe aan verandering? Neem gerust contact op en ga de uitdaging aan.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een gezonder leven: vallen en opstaan

We weten allemaal hoe we moeten eten en sporten, en toch gaat het heel vaak mis.

Lees verder

De invloed van emoties en belemmeringen bij afvallen!

Wist je dat emoties en belemmeringen invloed hebben bij afvallen? Coaching helpt jou hierbij!

Lees verder

Een slank lichaam begint met doelen stellen

Bezig met afvallen? Stel duidelijke doelen! Een coach helpt je hier graag bij.

Lees verder

Zo ga je aan de slag met afvallen!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

Sterke mindset? Fit lichaam!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

Houd bewegen spannend met deze tips

Sporten saai en de motivatie ver te zoeken? Op deze manier houd jij wél vol! Lees snel meer.

Lees verder

‘Ik durf nu te zeggen dat ik mijn doelen écht ga behalen.’

‘Vrij snel kwam ik erachter dat ikzelf de obstakel was.’ Lees hier het verhaal van Enyo!

Lees verder

‘Eindelijk was ik van mijn diabetes af’

Stress heeft veel invloed op je lichaam. Sommigen vallen af, maar bij de anderen komen de kilootjes er juist bij. Lees hier het verhaal van Nella!

Lees verder

‘Fit with M hielp mij afvallen en beter voelen over mijzelf en mijn lichaam.’

‘Ik werd mij meer bewust van mijn gewicht en dat voelde niet fijn.’ Lees hier het verhaal van Nancy hoe Fit with M haar heeft geholpen!

Lees verder

Ervaringen

‘Ik ben altijd heel slank geweest, maar drie zwangerschappen doen wel wat met je lichaam. De effectiviteit van mijn traject bij FitwithM komt doordat Marielfa naar het totaalplaatje kijkt.’

- Denise Fernand

Al geruime tijd wilde ik gezonder eten en gewicht verliezen, en niet diëten. Ik zag de advertentie van FitwithM en ik heb mijn hulpvraag gestuurd.

- Sherryl Bottse

Een te hoge bloeddruk en overgewicht kunnen ervoor zorgen dat diabetes ontstaat. Nella werd hier helaas ook mee geconfronteerd.

- Nella Chaar

The FitWithM-app

A platform for support and guidance to
become mentally and physically fit.

FitwithM
Price: Free
‎FitwithM
Price: Free