Een slank lichaam begint met doelen stellen

Een slank lichaam begint met doelen stellen

BLOG | 17 september 2020

Je hebt een aardig plan bedacht om ritme te krijgen in het sporten. Een keer per dag een uurtje fitness en voor de rest veel wandelen. Het is misschien wat ambitieus, maar je neemt het afvallen dit keer ook bloedserieus. Maar hoe enthousiast je was bij het maken van je plannen, zo gedemotiveerd voel je je bij het gebrek aan resultaat. Het gaat niet snel genoeg, het is te zwaar, je hebt geen zin meer. Hoe kan het toch dat anderen het wel weten vol te houden en hun levensstijl blijvend kunnen omgooien?

slank lichaam

Duidelijke plannen

Wanneer je bedenkt dat je je levensstijl wilt veranderen, ben je in eerste instantie heel gemotiveerd. Je wilt je namelijk écht goed gaan voelen over je lichaam. Daarom ga je fanatiek aan de slag. Maar dat betekent niet dat je concrete doelen hebt gesteld. En dat is jammer, want zonder duidelijke doelstellingen kun je niet afmeten hoe ver je bent. Daardoor kan er een gebrek aan een gevoel van bevrediging ontstaan. Immers, wanneer mag je tevreden zijn met wat je hebt bereikt? En welke tussendoelen liggen dichterbij waar je naartoe kunt werken? Een duidelijke doelstelling is van groot belang voor succesvol afvallen. Door haalbare doelen te stellen blijft het afvalproces duidelijk voor jou. Je ruilt hierdoor teleurstellingen in voor een stukje tevredenheid.

Realistisch en persoonlijk

Maar hoe bepaal je welke doelen goed bij jou passen? Wanneer jij doelen vaststelt is het zinvol om goed naar jezelf kijken. Wat wil ik behalen en waarom? Beantwoord deze vraag zo specifiek mogelijk en stel jezelf ook de waaromvraag: Waarom wil je eigenlijk afvallen? Welke voordelen gaat jou dat bieden, en wat doet dat op emotioneel vlak met je? Het is heel normaal dat je geneigd bent om op het hoogst haalbare resultaat te willen mikken. Maar die discipline van het begin is erg moeilijk vast te houden. De kunst van doelen behalen is dan ook dat het realistisch moet blijven. Dit geeft rust in je hoofd en lichaam, waardoor je de zin behoudt om door te gaan.

Geniet van de reis

Stel, jij wilt twintig kilo afvallen. Dat is dan je einddoel. Maar om dat einddoel te bereiken zijn er ontzettend veel tussendoelen af te strepen. Het is belangrijk dat je jezelf leert dat het proces, de reis langs deze tussendoelen, net zo belangrijk is als het eindpunt. Want zonder reis zou je daar nooit kunnen komen. Welke tussendoelen je wilt opstellen, kunnen erg uiteenlopen. Misschien begint het klein, zoals: elke dag een gezond en voedzaam ontbijt bereiden. Vervolgens ga je wekelijks een keer vaker sporten. Daarna voeg je meer groenten in je dagelijkse dieet toe. Wat jouw tussendoelen ook zijn, probeer te genieten van deze reis. Er is veel te leren en te ontdekken!

Samen doelen stellen

Welke doelen en tussendoelen voor jou haalbaar zijn, kan best lastig zijn te ontdekken. Soms is je relatie met je lichaam zo verstoord geraakt dat je niet meer weet waar en hoe je moet beginnen en wat realistisch is. Bovendien kan er veel spelen op de achtergrond wat je belemmert bij het bereiken van je doelen. Als coach help ik jou hier graag verder mee. Op basis van jouw verhaal en wens beoordelen we welke doelen jij kunt behalen. Samen gaan we aan het werk met bewustwording op het gebied van gezonder eten, mindset en beweging. Zo werken we toe naar een mentaal en lichamelijk fittere jij!

Het stuur overpakken

De coach kan je helpen het afvallen te vergemakkelijken door een balans te vinden tussen rust en bewegen. De rust zorgt ervoor dat de stress en spanningen verdwijnen en geeft je de ruimte te ontdekken waar je in vastloopt. Op het gebied van lichaamsbeweging krijg je een zorgvuldig opgesteld plan, zodat het duidelijk is wanneer en hoe je gaat sporten. En ook al val je terug in negatieve emoties, de coach helpt je hier weer uit. Zo leer je vanzelf weer het stuur van jouw gezondheid over te pakken.

Klaar voor een uitdaging

Ben jij nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met FitwithM op! Ik ga graag met je in gesprek om jouw behoeftes helder te krijgen. Jij bent uniek, daarom stem ik het programma geheel af op je behoeftes. Durf jij samen met mij de uitdaging aan te gaan?

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een gezonder leven: vallen en opstaan

We weten allemaal hoe we moeten eten en sporten, en toch gaat het heel vaak mis.

Lees verder

De invloed van emoties en belemmeringen bij afvallen!

Wist je dat emoties en belemmeringen invloed hebben bij afvallen? Coaching helpt jou hierbij!

Lees verder

Effectief afslanken? Hulp vragen is de eerste stap

Moeite met hulp vragen? Voor afslanken is dit essentieel. Gelukkig bestaat er coaching!

Lees verder

Zo ga je aan de slag met afvallen!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

Sterke mindset? Fit lichaam!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

Houd bewegen spannend met deze tips

Sporten saai en de motivatie ver te zoeken? Op deze manier houd jij wél vol! Lees snel meer.

Lees verder

‘Ik durf nu te zeggen dat ik mijn doelen écht ga behalen.’

‘Vrij snel kwam ik erachter dat ikzelf de obstakel was.’ Lees hier het verhaal van Enyo!

Lees verder

‘Eindelijk was ik van mijn diabetes af’

Stress heeft veel invloed op je lichaam. Sommigen vallen af, maar bij de anderen komen de kilootjes er juist bij. Lees hier het verhaal van Nella!

Lees verder

‘Fit with M hielp mij afvallen en beter voelen over mijzelf en mijn lichaam.’

‘Ik werd mij meer bewust van mijn gewicht en dat voelde niet fijn.’ Lees hier het verhaal van Nancy hoe Fit with M haar heeft geholpen!

Lees verder

Ervaringen

‘Ik ben altijd heel slank geweest, maar drie zwangerschappen doen wel wat met je lichaam. De effectiviteit van mijn traject bij FitwithM komt doordat Marielfa naar het totaalplaatje kijkt.’

- Denise Fernand

Al geruime tijd wilde ik gezonder eten en gewicht verliezen, en niet diëten. Ik zag de advertentie van FitwithM en ik heb mijn hulpvraag gestuurd.

- Sherryl Bottse

Een te hoge bloeddruk en overgewicht kunnen ervoor zorgen dat diabetes ontstaat. Nella werd hier helaas ook mee geconfronteerd.

- Nella Chaar

The FitWithM-app

A platform for support and guidance to
become mentally and physically fit.

FitwithM
Price: Free
‎FitwithM
Price: Free