‘Door mijn baan kreeg ik te weinig beweging’

‘Door mijn baan kreeg ik te weinig beweging’

BLOG | 6 februari 2023

Gemotiveerd en ambitieus zijn twee eigenschappen die goed van pas kunnen komen. Vooral op het gebied van je carrière. Maar ze kunnen zich ook vormen als valkuilen. Amy (43) haar leven bestond alleen maar uit werk, waardoor ze haar lichaam verwaarloosde. ‘Door mijn drukke kantoorbaan kreeg ik te weinig beweging. En daar begon ik uiteindelijk de gevolgen van te zien en voelen.’

beweging

Promotie

‘Ik werk nu ongeveer vier jaar bij mijn huidige bedrijf en werd beloond voor mijn harde werk. Ik kreeg een promotie tot leidinggevende. Dolblij was ik. Dit was waar ik al die tijd en moeite voor had ingestoken. Het kwam ook op het goede moment, want ik was klaar voor meer uitdaging en spanning. En dat kreeg ik wel bij deze functie. Maar doordat ik volledig gefocust was op mijn nieuwe baan, vergat ik mijzelf en mijn lichaam.’

Geen vrije tijd

‘Omdat ik de volle honderd procent gaf, creëerde ik een levensstijl waarbij ik geen vrije tijd meer had. Na vijf uur was voor mij de werkdag nog niet om. Doordat ik mijzelf geen vrije tijd gunde, lukte beweging te weinig. Op kantoor zat ik natuurlijk ook alleen maar achter mijn bureau. En eenmaal thuis kroop ik achter mijn laptop aan de etenstafel. Eerst was ik mij niet bewust van dat ik te weinig bewoog. Totdat mijn lichaam alarmsignalen begon te geven.’

Lichamelijke klachten

‘Door het vele stilzitten kreeg ik als eerste signaal last van mijn rug. Dit kwam natuurlijk doordat mijn spieren stijf werden. Maar ik negeerde het en ging door met hoe ik leefde. Uiteindelijk stapelden de klachten zich op. Ik voelde mij futloos, vermoeid, en kwam ook een aantal kilo’s aan. Mijn collega’s begonnen hier lucht van te krijgen en waren degene die mij waarschuwden. Toen ben ik kritisch naar mijzelf gaan kijken en besloot ik actie te ondernemen.’

Hulp nodig

‘Maar ja, zomaar je gewoontes aan de kant schuiven vond ik ook lastig. Ik was het gewoon gewend om veel met mijn werk bezig te zijn. Bovendien zag ik beweging altijd als iets waar je permanent aan vast zit. Zoals naar de sportschool moeten of aanmelden voor een club. Daar had ik geen tijd voor. Toch wist ik dat ik wel beweging nodig had, maar hoe ik dit vorm moest geven was voor mij een raadsel. Ik had hulp nodig. En dat is uiteindelijk de reden geweest waarom ik de Fit with M-app heb ingeschakeld.’

Fit gevoel

‘Het kwam ook ideaal uit, omdat ik op deze manier niet ergens heen hoefde te reizen. Ik kreeg mijn schema’s en andere informatie via de app en kon thuis aan de slag. Tot op de dag van vandaag werkt het erg goed voor mij. Het toffe is ook dat het allerlei verschillende soorten vormen van beweging zijn. Van dagelijks de trap op lopen tot intense krachttraining. Ik heb nu eindelijk de ideale balans gevonden tussen werk en beweging. Met als tweede grote pluspunt dat ik eindelijk weer een fit gevoel heb. Zo kom je er pas achter hoe belangrijk het is om tijd vrij te maken voor beweging!’

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een gezonder leven: vallen en opstaan

We weten allemaal hoe we moeten eten en sporten, en toch gaat het heel vaak mis.

Lees verder

De invloed van emoties en belemmeringen bij afvallen!

Wist je dat emoties en belemmeringen invloed hebben bij afvallen? Coaching helpt jou hierbij!

Lees verder

Effectief afslanken? Hulp vragen is de eerste stap

Moeite met hulp vragen? Voor afslanken is dit essentieel. Gelukkig bestaat er coaching!

Lees verder

Een slank lichaam begint met doelen stellen

Bezig met afvallen? Stel duidelijke doelen! Een coach helpt je hier graag bij.

Lees verder

Zo ga je aan de slag met afvallen!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

Sterke mindset? Fit lichaam!

Wil jij effectief afslanken? Werk aan je mindset aan de hand van coaching.

Lees verder

Houd bewegen spannend met deze tips

Sporten saai en de motivatie ver te zoeken? Op deze manier houd jij wél vol! Lees snel meer.

Lees verder

‘Ik durf nu te zeggen dat ik mijn doelen écht ga behalen.’

‘Vrij snel kwam ik erachter dat ikzelf de obstakel was.’ Lees hier het verhaal van Enyo!

Lees verder

‘Eindelijk was ik van mijn diabetes af’

Stress heeft veel invloed op je lichaam. Sommigen vallen af, maar bij de anderen komen de kilootjes er juist bij. Lees hier het verhaal van Nella!

Lees verder

Ervaringen

‘Ik ben altijd heel slank geweest, maar drie zwangerschappen doen wel wat met je lichaam. De effectiviteit van mijn traject bij FitwithM komt doordat Marielfa naar het totaalplaatje kijkt.’

- Denise Fernand

Al geruime tijd wilde ik gezonder eten en gewicht verliezen, en niet diëten. Ik zag de advertentie van FitwithM en ik heb mijn hulpvraag gestuurd.

- Sherryl Bottse

Een te hoge bloeddruk en overgewicht kunnen ervoor zorgen dat diabetes ontstaat. Nella werd hier helaas ook mee geconfronteerd.

- Nella Chaar

The FitWithM-app

A platform for support and guidance to
become mentally and physically fit.

FitwithM
Price: Free
‎FitwithM
Price: Free