Selecteer een pagina

Please don’t dwell on ‘t

We maken allemaal moeilijke dingens mee in het leven. Mijn ervaringen is hoe meer jij je ertegen verzet hoe sterker het terug komt. Hoe meer jij er in blijft hangen hoe langer het aanhoudt.

Please, don’t dwell on ‘t.

Pak je verlies en get over it. Is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik weet het, I’ve been there. Op zulke momenten wil ik niets van niemand horen. Ik ben boos, gekwetst, verdrietig en somber.

Het liefste verstop ik me en ga ongezond leven. Voor mij was dat ongezond eten, niet sporten, negatieve gedachtes en dan kom je in een neerwaartse spiraal.

Hoe kom je eruit?

Voor mij was dat door mijn pijn en verdriet diep te ervaren. Geen pepmiddelen meer. Geen verdoving, zoals onbeperkt en ongezond eten. Koopverslaving om een leegte te vullen. Laat al die onzin en ervaar de pijn. Ga de natuur in, wandelen, bidden, mediteren. Doe iets waarbij jij je prettig voelt.

Je zal zien dat de pijn minder wordt. Breng structuur aan in jouw leven. Neem kleine stappen. Elke stap is er een.

Een ander mogelijkheid is om aan te sluiten bij een lotgenoten groep. Mijn ervaring is dat het kan helpen en je kan er ook in blijven hangen, dwell on it.

Zoek liever positieve voorbeelden. Mensen die hun problemen hebben overwonnen of er op een goede manier mee hebben leren leven. Van deze mensen kun je leren.

Ik help je graag als je stappen wilt zetten om een betere versie van jezelf te worden.

I’ve been there and I came out stronger.